Specerijenset van Balthasar le Heu

Circa 1780

Meer weten over deze specerijen-set of Balthasar le Heu? 

Een van de topstukken van Eindhoven Museum is een peervormige zilveren Louis XV specerijen-set bestaande uit een strooibus met los deksel en mosterdpot met scharnierend deksel gemaakt door Balthasar le Heu rond 1780. 

Zilver was schaars 

Antieke gebruiksvoorwerpen van zilver zijn zeer schaars. Daarom is de specerijen-set van Eindhoven museum ook zo bijzonder.

Bathasar le Heu

Balthasar le Heu is een van de drie Brabantse meesters uit de achttiende eeuw die met het wapen van Eindhoven keurden. Het stadskeur bestaat uit drie jachthoorns die verwijzen naar het geslacht Heurne of Horn dat van 1200 tot 1375 de heren over de stad leverde

Tentoonstellingen


Kinderen van hier
4 juni 2018 - 6 juli 2018

Eindhoven Museum presenteert in het stadhuis van Eindhoven de tijdelijke expositie “Kinderen van hier” met portretten over en beelden van kinderen in Eindhoven. Kinderportretten uit de cultuurhistorische stadscollectie van Eindhoven Museum staan centraal in de expositie samen met werken van de vorig jaar overleden beeldhouwster Olly van Abbe, kleindochter van Henri van Abbe (schenker aan de stad van het Van Abbemuseum).