Restauratie van 9 topstukken

Negen topstukken uit de cultuurhistorische stadscollectie van Eindhoven Museum worden de komende maanden gerestaureerd.

Een grote gift van de stichting Vereniging vrienden van Eindhoven Museum maakt de unieke restauratie mogelijk. Daarnaast wordt, dankzij een extra gift, de digitale ontsluiting van de gehele collectie gewaarborgd. Ronald Rueb, voorzitter van de stichting Vereniging vrienden van Eindhoven Museum, heeft de werken op donderdag 3 mei 2018 symbolisch overdragen aan restaurator Paul Dumay.

Studio 040 en Eindhovens Dagblad deden verslag over de gift en de mogelijkheden die het met zich mee brengt voor Eindhoven Museum.