Opening buitenseizoen Eindhoven Museum [archief]

Op zondag 31 maart en maandag 1 april opent het Erfgoedpark weer  de poorten voor bezoekers. Diverse spectaculaire activiteiten en een heuse verkiezing staan dit weekend op de agenda. Je staat oog in oog met tientallen historische figuren die bepalend zijn geweest voor het Eindhoven van nu.

Van begin tot Eindhoven

‘Van begin tot Eindhoven’ laat het leven zien van tien tijdperken. Gedurende de reis maak je kennis met belangrijke historische personages en ambachten uit de verschillende tijdvakken. Doe onder andere mee met brood bakken in een prehistorische oven, probeer Romeinse make‐up uit en ga kalligraferen op middeleeuwse wijze. Op maandag wordt een sprong gemaakt naar de industriële tijd met een werkende stoommobiel.

Het Icoon van Eindhoven

Gedurende het weekend passeren verschillende historische personages, die belangrijk zijn geweest voor Eindhoven, de revue. Word jurylid en bepaal zelf wie Het Icoon van Eindhoven moet worden. Niet aan de hand van zangtalent of danskunst, maar vanwege een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van Eindhoven. Het Icoon van Eindhoven keert gedurende de rest van het seizoen regelmatig terug in het Erfgoedpark en tijdens evenementen.

Entree

Lees de aankondiging van ons openingsevenement in de nieuwste Uitkrant van Uitineindhoven.nl. Let op: het tarief staat helaas niet juist vermeld.
Op 31 maart en 1 april geldt het KIJK&DOE-tarief. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis entree, 4 t/m 64-jarigen betalen €8,50 en 65+/ CJP/Gehandicapten betalen €7,50.

Check Einhoven-Life for the English text about our opening event during the Easter weekend.

Eindhoven Museum

Boutenslaan 161 B