Masterclass Erfgoed & Mobiel voor openluchtmusea [archief]

Eindhoven Museum is op 22 november gastheer voor de Masterclass Erfgoed & Mobiel: Smartphones in de Openlucht. Deze masterclass wordt speciaal georganiseerd voor alle openluchtmusea uit Nederland en België.

Door de snelle opmars van smartphones en de aanwezigheid van wifi kunnen bezoekers binnen en buiten het museum hun eigen smartphones gebruiken voor het verkrijgen van informatie. De grens tussen binnen en buiten verdwijnt: de verhalen rondom de collectie van een museum kunnen ook buiten de muren van het museum beleefd worden.

Wat betekent dit voor musea en culturele organisaties? Zijn dit kansen of bedreigingen? En hoe kun je - met weinig middelen of tijd - op een professionele manier op deze ontwikkelingen in spelen? Eindhoven Museum nodigt alle openluchtmusea uit om tijdens deze masterclass samen antwoord te vinden op deze vragen.

De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met 7scenes. Te gast is directeur Ronald Lenz. Hij bedacht de MuseumApp en is expert op het gebied van interactieve (stads)tours voor erfgoedinstellingen. Meer informatie over de masterclass en de aanmeldmogelijkheden zijn te vinden via http://www.museumapp.nl/blog/.