Van begin tot Eindhoven

Het Erfgoedpark

In Genneper Parken ontdek je het groene Eindhoven van de eerste vijfennegentig generaties Eindhovenaren. Het erfgoedpark verbeeldt op ware grootte het leven in Eindhovense hoeven en huizen in de prehistorie en middeleeuwen. Archeologische opgravingen in en rond de stad gaven de wetenschappelijke informatie waarmee in het park reconstructies zijn gebouwd. In de vorm van ‘levende geschiedenis’ nemen tijdgidsen je mee in hun wereld.

> Bekijk onze recreatieve activiteiten

Kijk- en beleefdagen

Dinsdag t/m vrijdag zijn kijkdagen in het Erfgoedpark van Eindhoven Museum. Op deze dagen maak je aan de hand van de museumgids een wandeling door de sfeervolle omgeving en bekijk je de bijzondere gebouwen van dichtbij. Ga op zoek naar 20 tijdkisten en volg de route steeds verder terug in de tijd. Iedere tijdkist bevat extra informatie én een doe-activiteit. Aan het einde van je bezoek heb je vijf zelfgemaakte souvenirs verzameld, die je mee naar huis mag nemen. Heb je honger of dorst gekregen? Geniet van een heerlijk stukje taart, verse koffie en (kruiden)thee, een verfrissend drankje of een lekker lunchgerecht.
Tijdens weekenden en (school)vakanties staat het Erfgoedpark in het teken van beleefdagen en komt het museum tot leven. Maak kennis met bewoners uit de prehistorie en middeleeuwen en doe zelf mee met de bezigheden van vroeger! De ene week geniet je van zwaardvechtdemonstraties of zie je ambachtslieden aan het werk, de andere week dompel je je eigen kaars, probeer je de boomstamkano uit of bak je een koek boven een vuurtje.
 

De Museumcollectie

De collectie omvat een breed spectrum aan werken en objecten die met het verleden van Brabant en Eindhoven verbonden zijn. Eindhoven Museum bewaart ook objecten die bijzonder zijn voor Eindhoven. Het museum beschikt nog niet over een expositiezaal. Objecten worden uitgeleend voor exposities bij andere musea. Daarnaast maakt het museum zelf gebruik van bijzondere locaties in en om de stad om de collectie tentoon te stellen. Daarnaast brengt Eindhoven Museum met de EMobiel de geschiedenis van Eindhoven onder de aandacht in en om Eindhoven. De EMobiel (EindhovenMuseum mobiel) is een mobiele presentatieruimte, die bestaat uit zes huisjes, die als “matroesjkapoppetjes” in elkaar geschoven kunnen worden. Het grootste huisje representeert Eindhoven en de andere vijf de deelgemeenten waaruit Eindhoven in het verleden is opgebouwd Stratum, Woensel, Strijp, Gestel, Tongelre). 

> Bekijk waar objecten op dit moment te zien zijn

> Bekijk onze collectie

Groepen

Ook voor groepen heeft Eindhoven Museum genoeg te bieden. Kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, rondleidingen, meerdaagse verblijven, schoolreisjes en zelfs bruiloften zijn mogelijk! Doe bijvoorbeeld mee met de groepsactiviteit 'De smaak van oerbrood' waarbij je brood leert bakken op prehistorische wijze of vier een kinderfeestje in middeleeuwse sferen.

> Bekijk ons aanbod voor groepen

> Bekijk ons aanbod voor scholen

> Bekijk onze kinderfeestjes

Feedback